Overdenking

Hoe moet de gemeente van Christus zich opstellen in deze tijd waarin vreselijke dingen gebeuren in de wereld? Hoe kunnen wij helpen? Kunnen wij iets doen?
Het is duidelijk dat de wereldleiders geen raad weten met de brandhaarden . Kunnen die “branden” geblust worden of zullen de brandhaarden toenemen? Zullen de “bad guys” deze planeet overnemen? Volstrekt niet. De aarde is van God. De duivel is een leugenaar.
Enkele brandhaarden die ik wil noemen zijn:
•    De ebola epidemie en de grote angst die daarmee gepaard gaat.
•    De opmars en de gruweldaden van de IS ( Islamitische Staat).
•    De oorlog tussen Israël en Hamas.
•    De burgeroorlog in Oekraïne.
•    De oorlog in Syrië.
•    De grote groepen vluchtelingen die ontstaan vanwege oorlogen.
•    De grote groepen bootvluchtelingen die naar Europa komen.
•    De opkomst van de neonazi’s in Europa.
•    De opkomst van het antisemitisme.
•    De vervolgingen van christenen.
Er zijn nog veel meer brandhaarden.
Wat kunnen wij betekenen voor de mensen die door al die gebeurtenissen  in angst leven? Wij weten dat deze dingen zullen en kunnen gebeuren naarmate de tweede komst van Jezus Christus nadert. Wij moeten waakzaam zijn.
Wij mogen niet verslappen in ons geloof, door angst de ruimte te geven. Wij moeten bidden, vooral voor Israël, maar ook ernstig bidden voor al die volkeren die nu in problemen zijn. Bidden is zeer belangrijk. Daarnaast mogen wij niet verslappen in de verkondiging van het Evangelie, want Jezus is de laatste hoop van deze wereld. Ware vrede kan er zijn door Jezus, de Vredevorst. Juist nu, in deze tijd waarin de wereldsystemen falen, moeten wij opstaan en de verlossende boodschap prediken, belijden en leven. Meer kunnen wij niet doen.

share