DE WERELD IS IN CRISIS

Met vreze en beven volgen sommigen de berichten over de grote en ernstige problemen, die de wereld waarin wij leven overspoelen. Bijna elke dag gebeurt er weer iets dat schokkend is of ons ernstig bezorgd maakt.

Neem de dreiging van IS- volgelingen en extremisten. Die dreiging zorgt in vele delen van de wereld voor angst voor aanslagen. Volgens een dagblad kunnen wij de komende maanden enkele aanslagen verwachten. Dan heb je de dreiging, vooral voor migranten, van wit nationalisme. Op 6 augustus noemde een Nederlandse krant dat de grootste dreiging voor de VS.

De schrikbarende toename van antisemitisme in West – Europa, dus ook in Amsterdam. De haat tegen Joden is rampzalig en onbegrijpelijk. Wij moeten de ernstige schietpartijen onder drugscriminelen niet vergeten. Steeds meer lopen daardoor onschuldige mensen gevaar. De vele verdwijningen en zinloze moorden op vrouwen. De handelsoorlog tussen de VS en China die de wereld in een recessie kan storten. 

Berichten dat tieners geronseld worden om drugs  te dealen, zijn vreselijk en zeer frustrerend. Steeds meer drugs uit bepaalde gebieden vindt een ingang in Europa en de VS en andere werelddelen. 

Wat een ellende en wat een negatieve ellendige opsomming van feiten. Het lijkt alsof alles verloren is en dat de wereld hopeloos in problemen is. 

Maar dat is niet zo. Er is hoop. Jezus is opgestaan uit de dood en heeft overwonnen. Hij heeft miljoenen volgelingen. Het is tijd, dat zij wakker worden. Wakkere kinderen Gods bidden voor elkaar, maar ook voor de zondaren. Zij verkondigen het krachtige Evangelie van Jezus. Meer dan ooit is de prediking van het Evangelie van het Koninkrijk Gods nodig. Niet het evangelie gepaard gaande met manifestaties bij kinderen Gods, die na de preek toch niet veranderd zijn, maar de prediking tot behoud van wie gelooft. Romeinen 1:16. Ware bekeringen zullen de wereld beïnvloeden.

Ten slotte: Ondanks al het geweld en alle frustraties in de wereld, moeten de kinderen Gods geen angst in hun gedachten toelaten. Wij moeten staan en leunen op Gods beloften. Hij is met ons al de dagen van ons leven. Hij is onze schaduw aan onze rechterhand. 

Lees onder andere Psalm 121 en Psalm 91.

share

DE WERELD IS IN CRISIS

Met vreze en beven volgen sommigen de berichten over de grote en ernstige problemen, die de wereld waarin wij leven overspoelen. Bijna elke dag gebeurt er weer iets dat schokkend is of ons ernstig bezorgd maakt.

Neem de dreiging van IS- volgelingen en extremisten. Die dreiging zorgt in vele delen van de wereld voor angst voor aanslagen. Volgens een dagblad kunnen wij de komende maanden enkele aanslagen verwachten. Dan heb je de dreiging, vooral voor migranten, van wit nationalisme. Op 6 augustus noemde een Nederlandse krant dat de grootste dreiging voor de VS.

De schrikbarende toename van antisemitisme in West – Europa, dus ook in Amsterdam. De haat tegen Joden is rampzalig en onbegrijpelijk. Wij moeten de ernstige schietpartijen onder drugscriminelen niet vergeten. Steeds meer lopen daardoor onschuldige mensen gevaar. De vele verdwijningen en zinloze moorden op vrouwen. De handelsoorlog tussen de VS en China die de wereld in een recessie kan storten. 

Berichten dat tieners geronseld worden om drugs  te dealen, zijn vreselijk en zeer frustrerend. Steeds meer drugs uit bepaalde gebieden vindt een ingang in Europa en de VS en andere werelddelen. 

Wat een ellende en wat een negatieve ellendige opsomming van feiten. Het lijkt alsof alles verloren is en dat de wereld hopeloos in problemen is. 

Maar dat is niet zo. Er is hoop. Jezus is opgestaan uit de dood en heeft overwonnen. Hij heeft miljoenen volgelingen. Het is tijd, dat zij wakker worden. Wakkere kinderen Gods bidden voor elkaar, maar ook voor de zondaren. Zij verkondigen het krachtige Evangelie van Jezus. Meer dan ooit is de prediking van het Evangelie van het Koninkrijk Gods nodig. Niet het evangelie gepaard gaande met manifestaties bij kinderen Gods, die na de preek toch niet veranderd zijn, maar de prediking tot behoud van wie gelooft. Romeinen 1:16. Ware bekeringen zullen de wereld beïnvloeden.

Ten slotte: Ondanks al het geweld en alle frustraties in de wereld, moeten de kinderen Gods geen angst in hun gedachten toelaten. Wij moeten staan en leunen op Gods beloften. Hij is met ons al de dagen van ons leven. Hij is onze schaduw aan onze rechterhand. 

Lees onder andere Psalm 121 en Psalm 91.

share