We moeten altijd bidden

Aangezien de boze zeer goed weet hoeveel kracht er uitgaat van het gebed, doet hij er alles aan om de christen ervan te weerhouden. Hij valt hen onder andere aan in de gedachten of laat een gevoel van lusteloosheid over hen komen zodra ze zich voornemen om te bidden. Het lijkt alsof de tegenstander alle registers opentrekt om kinderen Gods te weerhouden een gebedsrelatie met hun God te hebben. Hij laat geen enkel middel onbeproefd.

Velen beginnen enthousiast met bidden, om in de kortste keren weer te verslappen. Zelfs het lezen van boeken over het gebed brengt daarin geen verandering. Weer anderen zien het nut van het bidden niet in. Er zijn er die zich erg moe voelen als het op bidden aankomt, terwijl ze tot in de late uren kunnen doorgaan met dingen die geen enkele eeuwigheidswaarde hebben. Het gebed, het machtigste wapen in de hand van de christen, wordt daardoor zwaar verwaarloosd. We kunnen zonder moeite tijd vinden voor allerlei dingen, maar voor het gebed vinden we praktisch geen tijd. De tegenstander houdt ons aardig bezig met andere zaken. Hij ontwikkelt steeds nieuwe methoden om ons van het gebed af te houden; maar we hoeven niet ontmoedigd te raken, wantHij, Die in ons is, is sterker en machtiger dan die in de wereld isen de boze weet dat zeer goed. Een biddende christen is een gevaar voor zijn domein. Iemand heeft ooit gezegd, dat satan zelfs voor de zwakste heilige beeft, als die op zijn knieën zit.

Er zal altijd een groot verlangen in ons moeten zijn om te bidden. Het is een grote vreugde om een gebedsrelatie met de Here God te hebben. Om die heerlijke staat te bereiken, moeten we in de eerste plaats de zonde loslaten en onze naaste vergeven. Zonde, waaronder het niet kunnen vergeven, geeft de vijand een wapen in handen om de weg tot God te belemmeren; het ontneemt ons de blijdschap en het verlangen om in een gebedshouding voor God te staan.

We moeten ons er altijd van bewust zijn, dat een reine relatie met de Here het verlangen om voortdurend met Hem in contact te zijn, zal doen groeien. Ons gebed zal gepaard gaan met aanbidding, lofprijzing en lofgezangen. Ook een positieve belijdenis van wie de Here is en wie we zijn in Christus zal ons vervullen met een intense blijdschap. De Heilige Geest woont in ons en“Hij pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.”(Romeinen 8:26). Laat ons nooit ofte nimmer vergeten hoe belangrijk het bidden is. De profeet Samuël zegt:“Wat mij betreft, het zij verre van mij, dat ik tegen de Here zou zondigen door op te houden voor u te bidden.”(1 Samuël 12:23).

In Lucas 18:1 zegt de Here Jezusdat we altijd moeten bidden en niet verslappen.Houd dus moed! Bidden helpt!

share