Uw geloof

Een week geleden gaf een zuster van de gemeente een opmerkelijk getuigenis. Ze had pijn in haar benen en kon moeilijk lopen. Dat probleem had ze al een paar weken. Toch bezocht ze met haar pijn de samenkomst. Na de samenkomst werd de voorganger naar haar geleid en ze vroeg hem om voor haar te bidden. Ze vertelde dat ze de volgende dag voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De voorganger deed een kort gebed, waarna hij vertrok.

De volgende dag belde ze op. Ze had geen pijn meer en kon goed lopen. De arts die ze moest bezoeken zei,  dat hij echt niets kon vinden aan haar benen. Ze was genezen. Eer aan de Heer. De voorganger zei meteen: Uw geloof heeft u genezen. Het is uw geloof waardoor de genezing kon plaatsvinden.

Diezelfde nacht, rond 03.00 uur in de ochtend, werd ik, de slaperige voorganger, gebeld door de vrouw van een broeder die erg ziek met corona in het ziekenhuis aan de beademing lag. Het was kantje boord. Zijn gelovige vrouw moest gauw naar het ziekenhuis want hij zou het niet redden. Ze was wanhopig en belde mij. Ik was te slaperig om naar het ziekenhuis te gaan, dus bad ik een kort gelovig gebed voor hem. Vanaf toen begon het herstel. Nu is hij ontslagen. Het geloof van zijn vrouw heeft hem behouden, genezen.

Zo zou ik nog meer verhalen kunnen vertellen van geloofsaanrakingen.

Maar wat dan als mensen ondanks hun geloof niet genezen? Want het is duidelijk dat niet eenieder voor wie we bidden geneest. Hoe komt dat? Komt dat door ongeloof? De Here had tijden toen mensen van alle ziekten genezen werden, maar ook toen Hij niet veel wonderen kon doen, vanwege hun ongeloof.

De gelovigen die ziek zijn en bidden, weten dat ze geloof in God hebben, anders zouden ze niet vragen voor gebed of zelf bidden. Hoe komt het dan dat niet eenieder geneest? Eerlijk gezegd: ik weet het niet. De Heer weet het. Wat ik wel  doe, is doorgaan met bidden voor de zieken en de Heer blijven danken voor Zijn Woord, met die vele beloften. We moeten in geloof blijven wachten op Gods kracht in ons leven. We raken niet ontmoedigd, maar blijven vertrouwen op Gods liefde in ons leven. Als mensen naar Gods huis gehaald worden, treuren en rouwen we, maar danken Hem. Ons leven is in Gods hand.

Jezus, de Heer, is de Geneesheer. Hij heeft onze ziekten en zwakheden op zich genomen, staat er in de Bijbel.

share