De reis naar Ethiopië

Vanwege de coronacrisis was het enkele jaren niet mogelijk om Ethiopië te bezoeken. We hebben de afgelopen jaren, voor corona, Addis Abeba, Debrazeit en Bahadar mogen bezoeken en daar mogen dienen met het Woord en gebed.

Dit jaar zijn we op verzoek weer naar Ethiopië gegaan. Het was een bijzondere reis met een prachtig en modern vliegtuig van Ethiopian Airlines. Onze voorganger was in eerste instantie uitgenodigd om pastor Samuel Gebrehiwot in te zegenen in de apostolische bediening, waarin hij al jaren functioneert. Nu is hij officieel apostel en hoopt hij binnenkort nog 2 gemeenten te stichten in de hoofdstad Addis. Hij is de leider van ruim 20 kerken in Ethiopië en Djibouti. Hij is ook actief in meer landen, waar hij soms ondergronds moet prediken en bedienen.

Apostel Samuel had 3 dagen uitgetrokken voor bijeenkomsten. De eerste samenkomst was voor de pastors die uit vele delen van Ethiopië aanwezig waren. De pastors werden krachtig door de Heilige Geest aangeraakt. We waren verwonderd over het werk van de Heer tijdens deze bijeenkomst.

De officiële inwijding tot apostel werd door vele honderden mensen, waaronder veel Ethiopische pastors, bezocht in een prachtig hotel in Addis. De voordienst was bijzonder. Ik verstond geen woord van de liedjes, maar besefte dat de Heer krachtig geprezen werd. Ik kreeg tranen in de ogen. De beste aanbidder van de avond was apostel Samuel. Hij lette op niemand maar prees de Heer vol overgave en uitbundig, als David.

Het was een plechtige inwijding. De dienst duurde 6 uren aaneen. Zondag was er ook een dienst om 10.30 uur.

share