Voor het eerst?

Ga zitten waar je wil

Binnen word je welkom geheten door ‘ushers’, deze gastvrouwen en -mannen zoeken een plaats voor je als de zaal al voller is. Je gaan zitten waar je wilt. Een aantal plaatsen zijn om logistieke redenen gereserveerd. Meestal is dat aangegeven en anders wordt dit verteld door de ushers. De eerste rij vooraan bij het podium is meestal voor het muziekteam, de voorganger en medewerkers, zodat ze makkelijk bij het podium kunnen komen.

Je mag ook op het balkon plaatsnemen. Hier wordt de dienst direct vertaald in het engels dmv een tolk en een hoofdtelefoon systeem. The service is interpreted for our English speaking members and guests on the balcony.

Gemeenteleden over hun eerste bezoek

Broeder Wesley vertelt: “In 1997, dat was de eerste keer voor mij. Ik verwachtte een oude stoffige saaie boel met abstracte preken. Tot mijn verbazing zag ik veel jongeren en diversiteit. Ook de muziek kwam niet uit een oud stoffige orgel. Maar live muzikanten die bijdetijdse gospel speelde. Ik weet niet meer wat de voorganger toen predikte, het klonk wel toepasselijk waarmee ik wat kon. Dat staat me nog bij. En dat de mensen gewoon erg vriendelijk waren. Ik voelde me geliefd. Nog steeds.”

Broeder Auke: “De eerste keer dat ik binnenkwam, voor mijn bekering, ging ik rechts op de achterste rij zitten. Ik wilde niet opvallen en even vanuit achterin de kat uit de boom kijken, zeg maar. Ik was uitgenodigd door zuster Corrie. Die kwam wat later binnen, groette me en trok me meteen naar voren. Ze zit graag voorin zei ze. Daar ging mijn plan om stilletjes aan te schuiven. Het leek eng maar ik voelde me meteen thuis. Wat mij meteen opviel en nog steeds opvalt, is dat in de preek bijna altijd wat naar voren komt waar ik net die week meeloop te worstelen. Dat blijft me verwonderen”.

Jaren voor broeder Auke kwam zuster Corrie voor haar eerste bezoek: “Nou, ik wilde ook gewoon achterin zitten en even afstand houden. Maar iedereen was zo vriendelijk en zo warm, het was als een warme deken. Ik merkte toen dat er iets, de aanwezigheid van iets hogers, tijdens de aanbidding en de lofprijs aanwezig was. Nu weet ik het, het is echt de liefde van God door Zijn Heilige Geest. Niet altijd maar meestal zit er iets in de preek wat mij raakt, precies datgene wat ik net nodig heb, iets waar ik op dat moment in zit. Waarvan ik dan denk ‘hoe weet de spreker dit om me zo te raken?’ Maar dat is dan echt God die aan het werk is en door middel van iemand die mijn situatie niet kent, bewijst dat Hij mij ziet en alwetend is van alles wat mij aangaat.”

De dienst

De volgorde van de dienst wil soms nog weleens afwijken maar meestal heeft het dezelfde volgorde met standaard een aantal elementen. ‘Zoals de Heilige Geest het leidt’ zeg maar. De dienst begint meestal met het prijzen van Here Jezus met muziek: de lofzang. Een liveband speelt de muziek en het koor zingt onder leiding van de ‘praiseleider’ ongeveer vijf liederen. Meezingen wordt aangemoedigd.

Daarna wordt iedereen welkom geheten. Er wordt gevraagd of bezoekers voor het eerst aanwezig zijn. Dan krijgen zij van de ushers een informatieboekje over Maranatha Ministries. En dan is het de beurt voor de jarigen en de echtparen die hun trouwdag de komende week vieren. Zij mogen naar voren komen. We zetten ze even in het zonnetje en dan zegenen we hen als gemeente.

Tijdens de dienst houden we een collecte (het offer). Hierin mag je geheel vrijwillig een donatie doen, door contant geld of een machtiging af te geven. Als je niet kan, of simpel weg, geen behoefte hebt om te doneren, geen punt. Het is te allen tijde een vrijwillige bijdrage. Met de offers worden de kosten van de kerk en het werk van de gemeente betaald. Ook ondersteunen we als gemeente zendingswerk en diverse andere kleine gemeentes. Aan het eind van het jaar doet de voorganger vaak verslag aan de gemeente wat met de offers, tienden en andere donaties allemaal is gedaan.

De preek

De voorganger onderwijst en voedt de gemeente met het Woord van God, de Bijbel. Alles wat gezegd en gedaan wordt mag worden getoetst aan wat in de Bijbel staat. En alles staat in het teken van de relatie van jou met God. Om dat te benadrukken zegt pastor Hofwijks: “Als de kerk of ik tussen u en uw persoonlijke relatie met God komt te staan, dan doet u ons weg. En niet God. Het gaat om God en u. Wij spelen hier geen kerkje. We zijn hier voor God.”

Naast de voorganger krijgen andere predikers van de kerk regelmatig het woord. Er zijn regelmatig ook gast sprekers uit binnen- en buitenland. Indien de spreker in een andere taal dan Nederlands spreekt wordt het direct live vertaald door een van de tolken van de gemeente. Op het balkon wordt standaard alles vertaald naar het engels door een tolk met behulp van een hoofdtelefoon-systeem.

Overgave en bidden voor genezing

Tijdens en na de preek volgt bijna altijd de vraag of er aanwezigen zijn die zich willen overgeven aan de Here Jezus. Je mag dan naar voren komen en dan wordt er voor je gebeden en krijg je het boekje ‘Eerste stappen in geloof’ van het nazorgteam. Regelmatig wordt er ook een oproep gedaan voor genezing of bevrijding. Zit je ergens mee of voel je dat de oproep voor jou is, kom en ga naar voren. We gaan voor je bidden en er wordt voor je gebeden door aangewezen bidders. Je bent in goede handen, je bent in het huis van de Heer. Mocht het nou zijn dat er geen oproep wordt gedaan maar je zit echt ergens mee, zeg het een ouderling, bidder of de voorganger. Te allen tijde is er plaats voor jouw overgave aan Jezus Christus.

Koffie en als die andere nood hoog is

Mocht het nou zo zijn dat je heel nodig naar de wc moet… Dat kan gewoon op elk moment. Voel je niet bezwaard. De toiletten zijn rechts in de grote zaal en in de gang achter het podium in de kerk. Die kan je bereiken via de twee deuren aan beide zijdes van het podium.

Na afloop van de dienst is er gratis limonade, koffie en thee, en tijd om met andere bezoekers te praten of bij te kletsen. Te ‘fellowshippen’ noemen we dat. De oude wijkzaal achterin de kerk is in 2018 omgebouwd tot een lounge. Hier kan je ook even lekker zitten en fellowshippen met je broeders en zusters. Je kan dan ook het kerkwinkeltje, ook wel de infokamer genoemd, met boeken, kaarten, muziek en nog veel meer bezoeken.

Als je ergens mee zit, meer wilt weten of wat dan ook, is het de kans om ook vragen te stellen. Vraag gerust een usher of andere bezoeker. Die helpen je graag en verwijzen je door naar diegene die je vraag kan beantwoorden of voor je kan bidden. Durf te vragen, we zijn er om elkaar en ook jou te helpen.

Graag tot ziens,

Maranatha, een goede plek om God te vinden.

 

LIVESTREAM


De diensten op zondag in de hoofdgemeente in Amsterdam West zijn te volgen via onze livestream hieronder.



Agenda

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

2 evenementen,

4 evenementen,

1 evenement,

1 evenement,

0 evenementen,

2 evenementen,

2 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

1 evenement,

4 evenementen,

4 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

2 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

2 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

3 evenementen,

3 evenementen,

CONTACT

ADRES MARANATHA KERK

Cabotstraat 33
Amsterdam West

CONTACT

Email: info@maranatha.nl
Telefoon: +31 20 667 58 58